Panitteko merkille alkuviikosta, että niin sanottu Kristallipuolue on hyvässä vauhdissa kohti rekisteröitymistä viralliseksi puolueeksi? Se on kerännyt vuoden alusta lähtien kannatusilmoituksia netissä, ja nyt niitä on kasassa virallistamiseen vaadittavat 5 000 kappaletta.

Mitä Kristallipuolue haluaa?

STT:n mukaan se vaalii muun muassa henkisiä arvoja, Suomen eroa EU:sta ja lääketieteen rinnalle vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä, joista "asiakas voi valita itselleen sopivimmat menetelmät".

Kyseessä ei valitettavasti ole terveydenhuollossa nosteessa oleva pyrkimys osallistaa potilasta hoitoonsa, vaan jälleen yksi tapa kääntää selkänsä tutkitulle tiedolle.

Jälleen yksi tapa kääntää selkänsä tutkitulle tiedolle.

Tieteen vastainen ja pohjimmiltaan ehkä läntisten yhteiskuntien hajottamiseen pyrkivä liike etsii nyt aktiivisesti vaikuttamisen muotoja ja kannattajia, laajalla rintamalla.

Kristallipuolue esimerkiksi ajaa alussa listaamieni tavoitteiden lisäksi luonnonsuojelua ja huumepolitiikan uudistamista.

En tiedä, missä määrin on kyse samasta ihmisjoukosta, mutta ainakin osalla koronapandemian vähättelijöistä ja rokotteiden vastustajista keinovalikoimaan kuuluu kiusaaminen.

Maaseudun Tulevaisuus -lehti kirjoitti maanantaina näiden ryhmien nettipainostuksen kohteeksi joutuneesta puutarhayrityksestä nimeltään DeliVerde.

Yhtiö joutui someraivon ja keskitysleirisyytteiden kohteeksi keksittyään epätavallisen keinon suojata työntekijöitään koronatartunnalta.

Yrttejä ja salaatteja kasvattavan puutarhan kaikilla työntekijöillä on taskussaan kulkukorttia muistuttava laite, joka hälyttää, jos turvaväli on liian lyhyt tai kohtaaminen toisen laitetta kantavan kanssa venyy liian pitkäksi.