Vakuutusyhtiö If on tuonut markkinoille uuden syöpävakuutuksen yrityksille. Työnantaja voi tarjota vakuutuksen henkilöstölleen.

– Erona perinteisiin, sairastuneen taloudelliseen toimeentuloon keskittyviin syöpävakuutuksiin haluamme tuoda lisäarvoa syövän varhaiseen havaitsemiseen ja nopeisiin tutkimuksiin, sanoo Ifissä yritysten henkilövakuutuksista Suomessa vastaava johtaja Tiina Pajamo tiedotteessa.

Ifin syöpävakuutuksella vakuutettu työntekijä voi hakeutua Docrates Syöpäsairaalaan tutkimuksiin saman tien, kun hänellä epäillään syöpää.

Viiveettömän diagnosoinnin ja syöpähoidon lisäksi työntekijä saa muuta tarvitsemaansa kuntoutusta, kuten psykoterapiaa, ravitsemusterapiaa ja fysioterapiaa.

– Uudessa palvelumallissa potilaalle nimetty koordinoiva hoitaja tekee potilaan luvalla yhteistyötä työterveyshuollon kanssa. Näin työterveyshuolto pysyy selvillä potilaan tilanteesta, mikä voi helpottaa työkyvyn arviointia ja töihin paluun tukemista, Pajamo sanoo.

Syöpävakuutukseen kuuluu, että myös työnantajalle tarjotaan tukea kohdata vakavasti sairastunut työntekijä ja auttaa sujuvassa paluussa työelämään sairastumisen jälkeen.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti?

Kirjautumalla tästä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.