Sosterissa koronatilanne on edelleen suhteellisen rauhallinen. Johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kiittää siitä liikkumisrajoituksia.

Koronaviruspandemian vuoksi Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ja Kuopion yliopistollinen sairaala Kys ovat sopineet yhteisestä toimintamallista tehohoitoa vaatien koronaviruspotilaiden hoidossa.

Sosterin alueella asuvien potilaiden sairaalahoidon tarve arvioidaan Savonlinnan keskussairaalassa ja koronavirukseen sairastuneita potilaita voidaan tarvittaessa siirtää KYSiin tehohoitoa varten.

– Näin saamme yliopistosairaalan tukea pienelle sairaalalle mahdollisessa ruuhkatilanteessa, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro sanoo.

Rauhallinen tilanne on mahdollistanut hyvän valmistautumisen.

Valtakunnallisesti tarkasteltuna tilanne on edelleen Itä-Savossa rauhallinen. Todettuja koronavirustartuntoja on nyt Itä-Savon alueella kaksi.

Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkosen mukaan vaikuttaisi siltä, että etäisyys- ja liikkumisrajoitukset purevat ja hidastavat viruksen leviämistä.

– Päivittäin ja myös viikonloppuna tulleissa näytevastauksissa ei ole todettu uusia positiivisia testituloksia. Viime viikon lopulla Sosterissa varmistui toinen positiivinen testitulos.

Sosterissa ei ole sairaalahoidossa yhtään potilasta koronan vuoksi.

– Rauhallinen tilanne on mahdollistanut hyvän valmistautumisen. Savonlinnan keskussairaalaan on varattu erillinen osasto infektiopotilaita varten ja paikkoja voidaan tarvittaessa lisätä, Luukkonen sanoo.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.