Yliopiston Apteekki aloittaa uuden antibioottipumppujen täyttöpalvelun. Palvelu mahdollistaa potilaan varhaisen kotiutumisen sairaalasta ja turvallisen lääkehoidon kotona.

Yliopiston Apteekki aloittaa loka-marraskuussa antibioottipumppujen täyttöpalvelun julkiselle terveydenhuollolle. Palvelua on pilotoitu noin puoli vuotta lääkeyritys Baxterin ja Turun kaupunginsairaalan kanssa. Palvelu tuo merkittäviä säästöjä terveydenhuollolle.

Potilaat saavat Yliopiston Apteekin uusissa, palvelua varten rakennetuissa puhdastiloissa täytetyn antibioottipumpun, joka annostelee lääkettä suonensisäisesti tasaisesti yhden vuorokauden ajan. Uusi toimintamalli vapauttaa sairaalan potilaspaikkoja, vähentää hoitajien kotikäyntejä ja mahdollistaa lääkehoidon sujuvan toteutuksen potilaan kotona.

– Antibioottipumppu säästää merkittävästi terveydenhuollon resursseja, koska sen avulla potilas voi kotiutua sairaalasta aiempaa aikaisemmin. On myös viitteittä siitä, että potilaat kuntoutuvat kotioloissa nopeammin kuin sairaalassa, sanoo LT, sisätautien ja hematologian erikoislääkäri Maija Valta Turun kaupunginsairaalasta.

– Olemme arvioineet, että palvelumme avulla säästetään ensi vuonna jopa 110 000 kotikäynnin tarve, lääkevalmistuksesta vastaava Jarno Alén Yliopiston Apteekista kertoo.