Vuoden alussa kuntayhtymäjohtajan tehtävät Sosterin ylilääkärin pestiin vaihtanut terveydenhuollon erikoislääkäri, hammaslääkäri Panu Peitsaro, 50, on kuntavaaleissa ehdolla Savonlinnan valtuustoon Liike Nytin listoilla, mutta sitoutumattomana.

Mikä sai sinut kiinnostumaan politiikasta?

Olen toiminut vuodet 2011–2021 sairaanhoitopiirin hallinnossa ja viimeiset viisi vuotta kuntayhtymäjohtajana. Arkityöhän kuului tiivis yhteistyö poliittisten luottamushenkilöiden kanssa sekä paikallisesti että kansallisesti.

Vaihdoin työtehtäviä vuoden 2021 alussa, ja syntyi halu olla mukana vaikuttamassa oman kotikaupungin tulevaisuuteen.

Mihin haluaisit vaikuttaa kuntasi terveydenhuollossa?

– Savonlinnassa kärkiasiana on ihmisten sairaalapalveluiden turvaaminen. Hallituksen esityksessä sote-lainsäädännöksi Savonlinnan keskussairaalan toiminnat ovat vakavasti uhattuna. Sote-uudistusta ollaan toteuttamassa seudullamme kuntien päätöksien ja tahtotilan vastaisesti.

Etelä-Savoon olisi lainsäädännössä määriteltävä erillinen rahoitus kahden sairaalan ylläpitämiseksi. Sairaalan toiminnan supistumisella on iso vaikutus alueemme elinvoimaan ja ihmisten turvallisuuteen sekä palveluiden saatavuuteen.

Oleellista Savonlinnassa on, että hyvinvointialueen valmistelussa on mahdollisimman osaavat henkilöt mukana.

Peitsaron lisäksi Savonlinnan kaupunginvaltuustoon pyrkii ainakin yksi toinen lääkäri. Hän on gynekologi Martti Merilä, s. 1944.

Myös Merilä pyrkii kuntapolitiikkaan Liike Nytin listoilla.

*

LUE LISÄÄ LÄÄKÄRIEHDOKKAISTA: