Uuden Lastensairaalan kuudennessa kerroksessa on parhaillaan menossa kosteusvaurion kuivatus.

Asiasta kertoo Yle.

Ylen tietojen mukaan kosteusvahinkoja on ollut myös sairaalan kolmannessa ja kahdeksannessa kerroksessa, mutta niiden laajuudesta ei ole tarkkaa tietoa. Yle ei saanut lupaa käydä tai kuvata tiloissa.

Yle on haastatellut niin sairaalan johtoa ja rakentajaa kuin työntekijöitä. Työntekijöiden mukaan rakennuksen käyttöönotossa on ollut paljon erilaisia haasteita.

Ylen mukaan henkilökunta on kirjannut peräti satoja tiloihin liittyviä huoltopyyntöjä kuukaudessa.

Korjaustoiveet ovat liittyneet esimerkiksi ovien kiinni menemiseen, sälekaihtimien toimimattomuuteen, viemäreiden tukoksiin sekä kattopaneelin putoamiseen.

Myöskään lääkehuonetta ei ole sairaalassa saatu lukkoon.

Helsinkiin Meilahden sairaala-alueelle kohonnut sairaalarakennus on ollut käytössä alle puoli vuotta.

Uuden Lastensairaalan käyttöönotto on sairaalan johdon ja sairaalan päätoteuttajana toimineen SRV Rakennuksen mukaan sujunut hyvin.

Sairaalan johto on pääsääntöisesti ollut tyytyväinen rakentamisen laatuun. Kokonaisuutena pieniä muutos- ja korjaustarpeita on ollut vähän. Sairaalan johto myös painottaa Ylelle, että tarpeisiin on reagoitu välittömästi niiden tultua esille.

SRV Rakennuksen mukaan esimerkiksi kuudennessa kerroksessa on sattunut pieni vesivahinko, jonka syynä on erillisen sivu-urakan yksittäinen rakennusvirhe.

Juttua muokattu 30.1.2019: Ylen alkuperäisessä jutussa mainittiin, että SRV Rakennus on toiminut sairaalan rakennuttaja. Yhtiö on kuitenkin ollut hankkeen päätoteuttaja.

Samoin lainatussa artikkelissa kerrottiin, että kuudennen kerroksen vesivahingon syynä on ollut aliurakoitsijan yksittäinen rakennusvirhe. Sairaalan talotekniset urakat olivat kuitenkin erillisiä sivu-urakoita.