Yksityisissä lääkäripalveluissa on alkanut raju hintakilpailu alalle tulleiden uusien yritysten saattelemana, kertoo Yle.

Ylen tietojen mukaan tyypilliset yksityislääkäriasemien hinnat 20 minuutin perusvastaanotolle liikkuvat noin 80 euron hintatasossa, ilmenee netin Lääkärihinta.fi -vertailusivustolta.

Yksittäisiä hintakilpailuun pyrkiviä yrityksiä on kuitenkin työntymässä markkinoille. Esimerkiksi Helsingissä ja Turussa palveleva Doctagon mainostaa 40 euron omavastuuhintaa yleislääkärin perusvastaanotolle.

Ylen tietojen mukaan hintakilpailu on pudottanut halvimman yksityislääkärissä käynnin jo lähelle kunnallista terveyskeskusmaksua.

Oululaisen Perusterveyden toimitusjohtaja Simo Lohen mukaan lääkäriajan 33 euron perushinnasta huolimatta toiminta on kannattavaa, kun yhtiö ja hoitohenkilökunta keskittyvät vain olennaiseen.

– Halvan taksan mahdollistaa se, että hoitajat valmistelevat lääkärin vastaanotot ja lääkäri tekee vain koulutustaan vastaavaa potilastyötä, Lohi totesi Ylelle.

Hintakilpailu ja halvat peruslääkärin vastaanotot yleistyvät Suomessa, totesi Ylelle toiminnanjohtaja Ismo Partanen lääkäripalvelualan etujärjestöstä Lääkäripalveluyritykset ry:stä. Partasen mukaan hintakilpailu lisääntyy aivan kuten muillakin aloilla.

Lähde: Yle