Etelä-Karjalan keskussairaalan lääkärit ovat niin tyytymättömiä työoloihinsa, että ovat tuoneet ongelmia esiin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) johdolle jättämässään adressissa. Kirjelmästä on kertonut Yle ja Etelä-Saimaa.

Adressin on allekirjoittanut kuutisenkymmentä lääkäriä. Heitä huolestuttaa yleislääkäripula päivystyksessä sekä lähes aina täynnä oleva vuodeosasto, josta voidaan lääkäreiden mukaan joutua kotiuttamaan potilaita huonokuntoisina.

Päivystyksen tiloja lääkärit suomivat toimintaan soveltumattomiksi ja riittämättömiksi.

Lääkärien jättämässä adressissa viestitään Eksoten johdolle, että yleislääkäripula kuormittaa erikoissairaanhoitoa.

– On jopa ehdotettu, että mikäli yleislääketieteen päivystäjiä ei saada, erikoissairaanhoidon päivystäjien tulisi tutkia ja hoitaa myös yleislääketieteen potilaat. Tätä ei voida sallia, lääkäreiden jättämässä adressissa todetaan Ylen mukaan.

Lääkärit katsovat, että erikoissairaanhoidon ammattilaisten siirtyminen yleislääketieteen päivystykseen vaarantaisi kriittisesti sairaiden potilaiden hoidon.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on ostanut päivystyksen yleislääkäripalvelut Terveystalolta, mutta se ei ole pystynyt toimittamaan sopimuksen mukaisesti ostopalvelulääkäreitä Eksotelle.

Ylen jutussa Eksoten terveys- ja vanhuspalveluiden johtaja Tuula Karhula toteaa, että päivystykseen aiotaan hommata yleislääkäri, mutta ”tuskaa se tuottaa ja vaatii paljon järjestelyitä”.