Yhdysvaltalainen Hologic ostaa suomalaisen terveysteknologiayhtiö Mobidiagin noin 668 miljoonan euron kauppahinnalla, kertoo tiedotteessaan Springvest, yksi Mobidiagiin sijoittaneista aiemmista omistajista.

Mobidiag tuottaa testejä ja niitä analysoivia testilaitteita, joilla voidaan diagnosoida eri infektiotautien aiheuttajan potilaan uloste- tai nenänielunäytteestä.

Springvestin mukaan Mobidiag tehostaa tuotteillaan terveydenhuollon laatua ja tehokkuutta, ja auttaa näin taistelussa antibiooteille vastustuskykyisiä ”superbakteereja” vastaan.

Mobidiag-konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna noin 600 prosenttia 35 miljoonaan euroon, Springvestiltä kerrotaan.

Jo aiempina kolmena vuonna liikevaihto oli kasvanut keskimäärin 130 prosenttia vuodessa. Vuonna 2019 myyntiä kertyi 5,1 miljoonaa euroa, mutta liiketulos jäi tuolloin tappiolle 10,7 miljoonaa.

Mobidiag on ollut Springvestin järjestämillä rahoituskierroksilla kolme kertaa. Sen järjestämissä osakeanneissa 595 sijoittajaa on sijoittanut yhtiöön noin 9,5 miljoonaa euroa.

– Me olemme uskoneet ja luottaneet Mobidiagiin alusta alkaen, järjestihän Springvest yhtiölle ensimmäisen yleisen osakeannin jo vuonna 2015, sanoo Springvestin toimitusjohtaja Päivi Malinen tiedotteessa.

Mobidiag yhdistyi 2013 ranskalaisen Genewaven ja suomalaisen Amplidiagin kanssa.