Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n asiantuntijapaneeli julkaisi tänään keskiviikkona arvionsa, jonka mukaan Johnson & Johnsonin koronarokote täyttää teho- ja turvallisuusvaatimukset.

FDA:n asiantuntijapaneeli aikoo tavata perjantaina ja äänestää, suosittaako se, että rokote saa maassa hätäkäyttöoikeuden. Jos näin hyvin käy, FDA voi myöntää hätäkäyttöoikeuden Johnson & Johnsonin rokotteelle jo viikonloppuna, kertoo tietotoimisto Axios.

LUE MYÖS:

Yhtiön koronarokote olisi ensimmäinen hyväksytty rokote, jonka käyttöön riittää yksi annos. Sen säilyttämiseen ei vaadita äärimmäisen kylmää olosuhdetta, mikä on hyvä uutinen rokotelogistiikan kannalta.

Tutkimusdatan mukaan rokotteella on 66,9 prosentin teho kohtalaista ja vaikeaa covid-19-infektiota vastaan 14 päivän kuluttua rokotteen saamisesta. Vaikealta taudin muodolta rokote antaa noin 85 prosentin suojan.

Laajassa kliinisessä tutkimuksessa yksikään rokotetuista ei kuollut tai joutunut koronan vuoksi sairaalaan, kun rokottamisesta oli kulunut 28 päivää.

Juttuun tarkennettu vaikean taudin muotoa koskeva osuus 25.2.21 klo 7:29.