Tampereen kaupungin Hatanpään sairaala yhdistyy vuoden alussa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan (Tays).

Taysilla on jatkossa viisi toimipistettä, sillä vuoden alusta Lahden sädehoidon yksikkö siirtyy Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) toiminnaksi.

Sairaalarintamalla on tiedossa lisää muutoksia, jos neuvottelut Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien välillä kehittyvät suotuisasti. Ne pohtivat erikoissairaanhoitojensa yhdistämistä.

Hatanpään yhdistymisellä Taysiin haetaan sitä, että potilas pääsisi joustavasti hoitoon. Jonottomuuden kehittämiseksi uudenlaisessa Taysin kokonaisuudessa on tekeillä erillinen toimenpideohjelma.

.

Sairaanhoitopiirin valtuusto päätti maanantain kokouksessaan myös henkilöstölisäyksestä Taysin psykiatrisen päivystystoiminnan turvaamiseksi Tays Pitkäniemessä.

Päivystystä vahvistetaan myös Tays Hatanpään sekä Tays Valkeakosken toimipisteissä. Tays Valkeakoskella toimii ympärivuorokautisesti jatkossa niin laboratorio- kuin kuvantamispalvelutkin.

Lisäksi Tays Ensiapu Acutan aulassa toimii jatkossa palveluneuvoja, joka auttaa ja neuvoo vuoroaan odottavia potilaita ruuhka-aikoina.

Sairaanhoitopiiri käynnistää ensi vuonna valmistelun psykiatrisen avohoidon ja laitoshoidon yhdistämisestä yhteen organisaatioon.

Psykiatrialla on edessään myös toinen merkittävä toiminnallinen muutos, sillä valtuusto teki vuosi sitten periaatepäätöksen aikuispsykiatrian siirtymisestä Pitkäniemestä Tays Keskussairaalan yhteyteen.

Uusia toimitiloja ryhdytään suunnittelemaan vuoden alussa.