Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa koronavirustartuntojen leviämisen nopeutumisesta.

Uusia tartuntoja raportoitiin viime perjantaina globaalisti 150 000. Määrä on suurin yksittäisen 24 tunnin jaksolla havaittu tartuntapiikki.

–Maailma on nyt uudessa ja vaarallisessa vaiheessa. Virus leviää yhä nopeasti, se on edelleen tappava ja suurin osa ihmisistä on yhä alttiita saamaan sen, WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus varoitti tiedotustilaisuudessaan, josta uutisoi muun muassa

.

Hän kertoo olevansa huolissaan erityisesti siksi, että useat maat ovat alkaneet purkaa koronapandemian vuoksi asetettuja rajoituksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta THL:ää vastaava Italian ISS puolestaan

, jonka mukaan koronavirus on levinnyt Torinon ja Milanon kaupungeissa viime joulukuussa. Havainto perustuu jätevesistä otettuihin näytteisiin.

ISS:n tutkija Giuseppina La Rosa uskoo, että tutkimus auttaa ymmärtämään, miten virus onnistui leviämään Italiassa niin kohtalokkaasti. Epidemia ei hänen mukaansa kuitenkaan suoraan voi jäljittää joulukuun löytöihin.

ISS.n mukaan vesinäytteiden kerääminen koronaviruksen löytämiseksi on osoittautunut tehokkaaksi menetelmäksi, koska siten virus voidaan todeta jo ennen ensimmäisiä vahvistettuja tartuntoja.

Italiassa vahvistettiin ensimmäiset koronatartunnat virallisesti helmikuussa. Tautiin sairastuneita on tähän mennessä ollut yhteensä 238 000 ja virus on vaatinut yli 34 000 ihmisen hengen.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI?

digisisällöt käyttöösi maksutta.