Emmi Bruun

LT, proviisori, Itä-Suomen yliopisto. "Väitöstutkimus osoittaa, että iäkkäiden potilaiden epilepsian lääkehoito on haastavaa. Tutkimus osoitti, että iäkkäiden epilepsian ennuste on hyvä. Useimmat saavat hyvän hoitovasteen ensimmäisestä lääkehoidosta ja saavuttavat kohtauksettomuuden."

Juuso Heikkinen

LT, Oulun yliopisto. "Tutkimus osoitti, että akillesjännerepeämän leikkaushoidolla pohjelihaksen voimat palautuvat nopeammin ja täydellisemmin kuin konservatiivisella hoidolla. Väitöskirjatyön tulokset myös kyseenalaistivat aikaisemmin yleisesti käytetyn lihaskalvovahvikkeen käyttöä lihasjännerepeämän leikkaushoidossa."

Ville Huovinen

LT, Turun yliopisto. "Väitöskirjatutkimus osoittaa, että säännöllisellä voimaharjoittelulla on positiivinen vaikutus luuntiheyteen ja luuytimen sokeriaineenvaihduntaan. Tulosten pohjalta voidaan suunnitella aiempaa yksilöllisempiä elämäntapainterventioita lihavuuteen ja insuliiniresistenssiin liittyvien luun häiriötilojen ehkäisyssä ja hoidossa.”

Jutta Huvila

LT, Turun yliopisto. "Väitöskirja kuvaa uuden merkkiainepaneelin käytettäväksi kohdunrungon syövän ennusteenmääritykseen hoitopäätösten avuksi. Uusi ennustetieto parantaa potilaiden mahdollisuuksia saada räätälöityjä hoitopäätöksiä."

Miia Kaartinen

LT, Tampereen yliopisto. "Työn osa-alueet muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden ja antavat uutta tietoa sekä tieteen alalla että sovellettavaksi kliiniseen työhön."

Niko Kivinen

LT, Itä-Suomen yliopisto. "Väitöstutkimus osoitti, että solunsisäisen puhdistusmekanismin, autofagian, häiriintyminen on merkittävässä roolissa silmänpohjan ikärappeuman synnyssä. Tämä tieto auttaa kehittämään entistä parempia hoitomenetelmiä silmänpohjan ikärappeumaan."

Mika Kontro

LT, Helsingin yliopisto. "Akuuttia leukemiaa käsitellyt tutkimus edustaa läpimurtoa syöpädiagnostiikassa ja hoidon henkilökohtaisessa suunnittelussa. Tutkimuksessa esitetty läpimurto on kohta käypää hoitoa erilaisten syöpien hoidossa."

Jussi Nikkola

LT, Tampereen yliopisto. "Aihe on ajankohtainen ja kliinisesti erittäin merkityksellinen. Työn tuloksia voidaan hyödyntää kliinisessä työssä haimatulehduspotilaiden jatkohoitoa suunniteltaessa."

Svetlana Oshukova

LT, Helsingin yliopisto. "Ajankohtainen aihe, jonka yhteiskunnallinen merkitys on viime aikoina korostunut. Psykopatiapiirteitä käsitellyt tutkimus myös peilaa eroja suomalaisten ja hollantilaisten nuorten välillä."

Maria Siponen

HLT, Oulun yliopisto. "Väitöskirjatyön tuloksena todettiin, että kilpirauhasen vajaatoiminta liittyy punajäkälätautiin ja että triamsinoloni-asetonidi ja takrolimusiini ovat tehokkaampia kuin lumelääke suun lichen planuksen hoidossa. Työ on tuonut uutta tietoa suun lichen planuksen etiologiasta ja kehittänyt sen hoitoa.