Vantaan kaupunginvaltuusto päätyi eilisiltana selvin luvuin valitsemaan LL, MBA Timo Aronkydön kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtajaksi. Virka on tavallaan uusi, sillä Vantaa muutti organisaatiorakennettaan vuodenvaihteessa.

Vantaan Sanomien mukaan Aronkytö sai äänestyksessä 49 ääntä, Anna Cantell-Forsblom 12 ja Jorma Haapanen 6.

Katso täältä, millaiset ehdokkaat Aronkytö jätti kisassa taakseen.

Aronkytö on aikaisemmassa elämässään toiminut useaan otteeseen Vantaalla: vanhus- ja vammaispalvelujen johtajana, terveyspalvelujohtajana sekä ylilääkärinä ja lääkärinä terveyskeskuksessa ja erikoissairaanhoidossa.

Viime ajat hänellä on ollut kädet savessa sote-uudistuksen kanssa toimiessaan syksyyn asti Uudenmaan liiton muutosjohtajana. Viime viikot Aronkytö on työskennellyt vankiterveydenhuollon johtajana.

Aronkydön kokonaispalkka on 11 815,67 euroa.

Kokoomusryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkanen perusteli Vantaan Sanomissa Aronkydön valintaa sillä, että tämä tuntee Vantaan ja omaa sote-uudistukseen liittyvää asiantuntemusta.

– Timon ollessa terveyspalveluiden johtaja lääkärivirat olivat täynnä ja jonot olivat lyhyemmät, Rokkanen sanoi.

Aronkytö aloittaa uudessa tehtävässään 1. huhtikuuta. Valtuusto vahvisti hänen kokonaispalkakseen 11 815,67 euroa kuukaudessa; lisänä auto- ja puhelinetu.

Hänellä tulee olemaan kädet täynnä töitä, sillä tänäänkin Vantaalla uutisoitiin, että henkilöstövajeen vuoksi tällä viikolla Korson ja Koivukylän terveysasemilla hoidetaan vain kaikkein kiireisimmät potilaat. Asemien päivystyksessä otetaan potilaita jonoon poikkeuksellisesti vain kello 15:een asti.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.