Helsingin päärautatieaseman kivimiehet ovat tuttu näky kaikille kaupungin ytimessä arkisin liikkuville.

Emil Wikströmin suunnittelemat veistokset, viralliselta nimeltään Lyhdynkantajat, ovat tulleet vuosien varrella tutuksi myös VR:n mainoskampanjoista sekä erilaisista tempauksista.

Nyt VR on päättänyt ottaa osaa ajankohtaiseen keskusteluun. Kivimiehet ovat saaneet ylleen rokotelaastarit. Tempauksella VR haluaa kannustaa kansalaisia ottamaan rokotteen koronavirusta vastaan.

Yhteiskunnan avautuminen terveysturvallisesti toteutuu VR:n mukaan riittävällä rokotekattavuudella, johon jokainen voi vaikuttaa rokotteen ottamalla.

"Kivimiesten laastareilla haluamme ottaa kantaa tärkeään aiheeseen ja kannustaa kaikkia ottamaan rokotukset, jotta pääsemme kohti normaalia arkea ja liikkumista”, matkustajaliikennejohtaja Topi Simola kommentoi tiedotteessa.

Rokotuskattavuuden edistäminen on Simolan mukaan VR:lle myös liiketoiminnallisesti tärkeää, sillä iso osa junaliikenteestä rahoitetaan pelkillä lipputuloilla.

”Kun junia käytetään, yhteydet säilyvät kannattavina liikennöidä", Simola toteaa.

Junissa on yhä voimassa maskisuositus THL:n suosituksen mukaisesti, ja junissa työskentelevä henkilökunta käyttää kasvomaskia.

Koronaviruksen aiheuttama epidemia kuormittaa yhä terveydenhuoltoa.

Johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä arvioi viime viikolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että riski epidemian uuteen yllättävään kiihtymiseen on edelleen olemassa Suomessa.

Lue seuraavaksi: