Koronainfektion sairastamisesta potilas saa yleensä noin puolen vuoden vastustuskyvyn samalle taudille, poikkeuksena ehkä joidenkin muuntuneiden koronavirusten aiheuttama infektio.

Tiedelehti Lancetissa julkaistiin kuitenkin keskiviikkona

, joka pitää sisällään ikävän uutisen. Sen mukaan sairastetun koronan mukanaan tuoma suoja uutta koronainfektiota vastaan vähenee merkittävästi iän myötä.

Vanhat ihmiset ovat alttiita sairastumaan covid-19-infektioon uudelleen – ellei heitä rokoteta.

Tutkimus asettaa uuteen valoon Maailman terveysjärjestön WHO:n rokotusaiheisiin keskittyvän SAGE-ryhmän (Strategic Advisory Group of Experts) Suomessakin esitetyn näkemyksen, että koronan sairastaneet voivat odottaa koronarokotetta puoli vuotta.

Tanskalaistutkimuksen mukaan sairastettu koronainfektio vähensi muulla väestöllä riskiä sairastua uudelleen samaan tautiin noin 80 prosenttia, mutta yli 65-vuotiailla suoja oli vain 47-prosenttinen.

Brittiläiset immunologit ovatkin vetäneet tästä johtopäätöksen, että koronarokotukset antavat vahvemman immuniteetin tautia vastaan kuin koronainfektion sairastaminen, kertoo

.

Merkille pantavaa on, että tanskalaistutkimus ei käsittele covid-19-infektiota, jonka aiheuttaja on muuntunut koronavirus eli brittivariantti, brassivariantti tai Etelä-Afrikan variantti.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla

saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Muut, tee tilaus .