Laboratorio- ja kuvantamispalveluja tarjoava Synlab alkaa ensimmäisenä yksityisenä laboratoriona analysoida suomalaisten potilaiden koronavirusnäytteitä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL hyväksyi Synlabin Viron-laboratoriossa tehtävän uuden koronaviruksen SARS-CoV-2 tunnistavan testin.

Kyseinen virus aiheuttaa Covid-19-taudin.

Tallinnan-laboratorion koronavirustutkimukset noudattavat Suomen laatuvaatimuksia ja ne on validoitu Suomen tartuntatautilain mukaisesti. Synlab keskittyy vain koronavirusnäytteiden analysointiin laboratoriossa.

Tutkimukseen voi päästä vain lääkärin kautta.

Menettelytavoista ovat sopineet yhdessä THL, Synlab ja Terveystalo, joka on Synlabin ensimmäinen suomalainen asiakas koronavirustutkimuksissa.

Terveystalo ilmoitti eilen alkavansa tehdä koronavirustestejä.

Potilas päätyy Terveystalon kautta koronavirustutkimukseen täysin samoilla kriteereillä kuin julkisessa terveydenhuollossa, ja päätöksen testistä tekee aina julkisen puolen asiantuntijalääkäri.

– Jos potilas on tullut koronaviruksen riskialueilta tai on muuten ollut kontaktissa viruksen kantajaan ja hänellä epäillään koronavirustartuntaa, lääkäri ottaa yhteyttä julkisen puolen lääkäriin, joka päättää, ohjataanko potilas testiin vai ei, Synlabin Pohjois-Euroopan lääketieteellinen johtaja Tommi Vaskivuo kertoo.

Terveystalo ottaa testin, joka toimitetaan Synlabin tutkittavaksi. Laboratorio toimittaa vastaukset lääkärille digitaalisesti heti niiden valmistuttua.

Synlabilla oli valmius ryhtyä tutkimaan suomalaisten potilaiden näytteitä, koska sen Tallinnan-laboratorio on jo tehnyt yhteistyötä Viron terveysviranomaisten kanssa. Viro on valinnut Synlabin Tallinnan-laboratorion tukilaboratoriokseen koronavirustutkimuksissa.

Vaskivuon mukaan Synlab otti koronavirustestin käyttöön ensimmäisten joukossa maailmassa. PCR-testi on suunniteltu useilla alueilla viranomaisten ja WHO:n laatuvaatimusten mukaisesti.

Synlabn referenssilaboratorio on Berliinin yliopistollisen sairaalan Charitén laboratorio. Synlabin ja se yhteistyökumppaneiden laboratoriot ovat akkreditoituja.

Lue myös muita positiivisia uutisia:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.