Yhdysvaltojen tartuntatautivirasto CDC varoittaa, että tilanne maassa uhkaa kääntyä jälleen huonompaan. Viime viikolla Yhdysvalloissa todettiin noin 70 000 uutta tartuntaa päivässä, ja noin 2000 ihmistä kuoli päivittäin.

CDC:n johtaja Rochelle Walensky sanoo BBC:n uutisen mukaan, että Yhdysvallat on vaarassa menettää positiiviset edistysaskeleensa jos tartuntojen määrä pysyy korkealla tasolla ja virusmuunnokset leviävät. Viruksesta leviää maassa useita eri variantteja, mutta muutamat ovat erityisen huolestuttavia. Yhdysvalloissa on arvioitu, että brittimuunnoksesta tulee hallitseva virustyyppi tämän kuukauden aikana. Walensky pyysi ihmisiltä toimia viruksen leviämisen ja neljännen aallon estämiseksi.

BBC kertoo, että Yhdysvaltojen tartuntamäärät lähtivät tasaiseen laskuun sen jälkeen kun rokotukset aloitettiin tammikuussa. Nopeasti leviävät virusmuunnokset kohottavat taas lukemia. Yhdysvalloissa on tähän mennessä annettu 76 miljoonaa rokote-annosta, mikä on väkilukuun suhteutettuna maailman neljänneksi eniten. Rokotukset Johnson & Johnsonin rokotteella alkavat lähipäivinä.