Hoiva-alan uusien innovaatioiden maahantuontiin erikoistunut Innohoiva tiedottaa aloittavansa Etelä-Koreassa kehitetyn anti-viruskalvon tuonnin Pohjoismaihin. Kalvon kerrotaan tuhoavan pinnaltaan niin bakteerit kuin viruksetkin, korona mukaan lukien.

Innohoivan mukaan tuotetta alettiin kehittää jo viisi vuotta sitten, alun perin SARS-virusta vastaan, joka kuuluu sekin koronaviruksiin kuten Covid-19. Tuote on kuitenkin ollut markkinoilla vasta muutaman kuukauden, eikä ajoitus voisi olla parempi. Innohoivan mukaan kalvoa myydään jo ympäri maailman ja kysyntä kasvaa kovaa vauhtia.

Etelä-Koreassa anti-viruskalvo on jo yleisessä käytössä muun muassa sairaaloissa, itsepalvelukassojen kosketusnäytöissä, julkisten tilojen kaiteissa ja hissien napeissa. Kalvon kehittäneen tehtaan kerrotaan olevan korealaisten teknologiajättien, Samsungin ja LG:n, pitkäaikainen yhteistyökumppani. Samsung ja LG aikovat käyttää kalvoja matkapuhelimissaan.

Kuinka uusi ihmekalvo oikein toimii? Innohoivan tiedotteessa selitetään, että kalvoon on sekoitettu kuparia, jossa elektronien jatkuva edestakainen liike saa aikaan antimikrobisen vaikutuksen. Tämän pitäisi tuhota jopa 99,9% viruksista. Normaalisti päiviä erilaisilla pinnoilla säilyvä koronavirus muuttuu kuparikalvolla tartuntakyvyttömäksi jopa puolessa tunnissa.

Kalvon toisella puolella on liimapinta, joka helpottaa sen kiinnittämistä. Sille voi myös tarvittaessa painattaa tekstiä. Kalvojen vakuutetaan olevan kestävää tekoa, ja niiden kerrotaan säilyvän vuosia ilman erityistä huoltoa. Lisäksi Innohoiva kertoo kalvojen olevan edullisia, ihmisille ja ympäristölle vaarattomia sekä kierrätyskelpoisia. Kalvon toimivuudesta on vakuutena Korean Accreditation Agencyn myöntämä maailmanlaajuinen sertifikaatti.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.