Italialainen virologi, Milanon yliopiston professori Fabrizio Pregliasco varoittaa aliarvioimasta koronaviruksesta leviäviä variantteja. Hän pitää tilannetta kansainvälisesti katsoen erittäin huolestuttavana.

– Jokaisella variantilla, joka esiintyy missä tahansa maailmalla, on merkittävä vaikutus viruksen leviämiseen. Ainoa keino taistella mutaatioita vastaan on rokottaa ihmisiä nopeammin, hän sanoo uutistoimisto ADN Kronosin haastattelussa.

Pregliasco toivoo suurten lääkevalmistajien ryhtyvän yhteistyöhön rokotteiden valmistuksessa ja jakelussa. Hän viittaa Pfizerin ja Biontechin perjantaina ilmoittamiin viivästyksiin rokotetoimituksissa.

– Rokotteille on valtavan suuri kysyntä, joten on myös toimijoita, jotka pyrkivät korottamaan tarjouksiaan saadakseen enemmän rokotteita käsiinsä. Tarjouskilpailun sijaan kaikilla pitäisi olla tasavertaiset mahdollisuudet rokotteen saamiseen. Mielestäni ainoa mahdollisuus tähän on se, että lääkeyhtiöt alkavat tehdä yhteistyötä. On kaikkien etu, että rokotteella saavutetaan globaali kattavuus mahdollisimman pian.

Lue myös: