Husin alueen synnytysten määrä kasvoi keväällä 7,5 prosenttia viime vuoden kevääseen verrattuna. Tammi–toukokuussa Hus-alueella synnytettiin yhteensä 6588 kertaa. Vastaavana ajanjaksona vuonna 2019 synnytyksiä hoidettiin 6131, eli kasvua on viime vuoteen verrattuna 457 synnytyksen verran. HYKS-alueen synnytyssairaaloissa, Naistenklinikalla ja Espoon sairaalassa, kokonaiskasvua on 283 synnytyksen verran (5,6 %).

– Kokonaissyntyvyyttä on vaikeaa ennakoida, ja luontaista vaihtelua on aina. Kehitys näyttää silti positiiviselta, Husin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen sanoo tiedotteessa.

Kesä on tyypillisesti vilkasta aikaa synnytyssairaaloissa. Seppo Heinosen mukaan myös tästä kesästä on tulossa vilkas.

– Syntyvyyden nousu on ensisijaisesti yhteiskunnallinen ilmiö, jota emme osaa lääketieteen ammattilaisina täysin selittää. Aihe on ollut viime vuosina paljon esillä julkisuudessa. Silläkin voi olla jotain vaikutusta positiiviseen kehitykseen.

Yli 80 prosenttia Uudenmaan alueen vauvoista syntyy Naistenklinikalla ja Espoon sairaalassa. Vuonna 2019 Uudellamaalla hoidettiin 15 549 synnytystä, joista 12 727 HYKS-alueella. Husin synnytyssairaalat sijaitsevat Helsingissä Naistenklinikalla sekä Espoon, Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.