Mikä tekee terveyskeskuksesta viiden tähden koulutuspaikan erikoistuvalle lääkärille?

Vaakakupissa painavat ainakin tarjolla oleva ohjaus sekä konsultaatio- ja koulutusmahdollisuudet. Juuri näissä seikoissa Kaarinan ja Vaasan terveyskeskukset ovat onnistuneet nappiin.

Nuorten lääkärien yhdistys (NLY) nimesi Kaarinan ja Vaasan terveyskeskukset viiden tähden koulutuspaikoiksi tekemässään koulutuspaikkarankingissa.

– Meillä on nuorille lääkäreille tarjolla vahva seniorituki päivittäin, Kaarinan kaupungin avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen kertoo.

Arjonen lupaa, että Kaarinan terveyskeskuksessa konsulttilääkärille voi aina soittaa ja tarvittaessa hänet saa myös paikan päälle.

– Vakituiset lääkärimme ovat hyvin konsultaatiomyönteisiä ja terveyskeskuksen ilmapiiri rohkaisee nuoria lääkäreitä kysymään. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, Arjonen sanoo.

Viime vuonna Kaarinan terveyskeskukseen saatiin myös kaksi tutorlääkäriä, jotka antavat erikoistuville työnohjauksellista tukea kerran kuussa.

– Heidän kanssaan erikoistuvat eivät käy potilastapauksia läpi, vaan keskittyvät työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen liittyviin asioihin.

Myös Vaasan terveyskeskus varmistaa, etteivät nuoret lääkärit jää yksin.

Kun nuori lääkäri sijoitetaan terveysasemalle, hänelle sovitaan paikan päällä oma ohjaaja. Kokeneita lääkäreitä kannustetaan ja motivoidaan käymään ohjaajakoulutus. Innokkaita on aina löytynyt.

– Vakituiset lääkärimme eivät koe ohjausta rasitteena, vaan lisäbonuksena. He tykkäävät siitä, että ohjaaminen haastaa kokenuttakin lääkäriä pysymään ajan tasalla. Ohjaukseen on tullut sellaista yhdessä oppimisen meininkiä, Vaasan kaupungin avoterveydenhuollon ylilääkäri Leena Kettunen sanoo.

Henkilökohtaista ohjausta nuoret lääkärit saavat 1– 2 tuntia viikossa, jos he ovat yleislääketieteen erityis- tai runkokoulutusta suorittavia ja 2– 4 tuntia kuukaudessa, mikäli he erikoistuvat yleislääketieteeseen.

Vaasassa erikoistuvat pääsevät myös muun muassa koulutusylilääkärin opetukseen. Työnantaja takaa myös 10 koulutuspäivän täyttyvän.

Rakenteiden ohella työilmapiirillä on suuri merkitys nuorelle lääkärille. Sekä Kaarinassa että Vaasassa on huomattu, että viiden tähden koulutuspaikka on koko työyhteisön summa.

On tärkeää, että nuoret lääkärit saavat positiivisen vastaanoton seniorilääkäreiden lisäksi hoitohenkilökunnalta. Esimerkiksi Kaarinassa jokainen uusi nuori lääkäri saa hoitajatyöparin, joka myös on valmis tukemaan lääkäriä.

Kärkisijat nuorten lääkärien koulutuspaikkarankingissa saavuttaa silti vain määrätietoisella kehittämistyöllä.

Vaasassa koulutuspuitteita on pystytetty nykymallilleen yli kymmenen vuoden ajan, Kaarinassa konsulttilääkäritoiminnan kehittäminen alkoi voimakkaasti nelisen vuotta sitten.

– Näiden vuosien aikana toiminta on muotoutunut siihen muotoon, jossa se on nyt. Emme kuitenkaan ole jämähtäneet paikallemme, vaan kyselemme ja kartoitamme nuorten lääkärien kokemuksia koko ajan. Kyselyiden pohjalta myös toimitaan ja uudistutaan, Arjonen sanoo.

Kun nuoret lääkärit ovat kiittäneet koulutuspaikkojaan, haluavat Arjonen ja Kettunen puolestaan kiittää heitä.

– Olen ollut 35 vuotta lääkärinä ja nähnyt nuorten lääkärien virtaa. Nämä nykyiset ovat aivan huikeita. He ovat sitoutuneita, motivoituneita ja heillä on profession arvot kirkkaana mielessä, Kettunen sanoo.

Kettunen pitää erikoistuvia lääkäreitä terveyskeskukselle bonusvoimavarana.

– Monet heistä jatkavat uraansa muualla, mutta meillä vietetyn vuoden aikana he antavat paljon itsestään. Sitä kannattaa arvostaa ja muistaa, että työyhteisö on monessa kohtaa saamapuolella.