Loppusuoralla olevassa Lääkitysturvallisuuden vaikuttaja 2019 -kampanjassa etsitään terveydenhuollon kentältä uusia menetelmiä, tuoreita palveluja, arjessa koeteltuja työtapoja, hyväksi havaittuja tekniikoita tai tuoreita tutkimuksia, jotka ovat vähentäneet riskejä lääkkeiden vääränlaisesta käytöstä tai lisänneet ymmärtämystä niiden vaikutuksesta ihmiseen.

Turvallistenkin lääkkeiden käytössä voi tapahtua turvallisuutta heikentäviä virheitä sekä ammattilaisille että potilaille, mutta niiden mahdollisuutta voi rajoittaa oivaltavilla käytännöillä.

Näitä hyviä eri puolella Suomea luotuja käytäntöjä Mediuutiset haluaa jakaa laajemmalle palkitsemalla vuoden 2019 Lääkitysturvallisuuden vaikuttajan.

Oletko sinä tai työyhteisösi vaikuttaneet myönteisesti lääkitysturvallisuuteen? Pieniä ja isoja tekoja voi ehdottaa mukaan kampanjaan 31. toukokuuta asti osoitteessa www.mediuutiset.fi/lääkitysturvallisuus.

Lääkitysturvallisuuden vaikuttajan valitsee seitsenhenkinen asiantuntijaraati. Lue heidän ajatuksiaan asiasta esimerkiksi täältä ja täältä tai täältä.