Brasilian terveysviranomaiset vaativat venäläisen Sputnik V -koronarokotteen kehittäjiltä lisää dataa ennen kuin suostuvat myöntämään sille hätäkäyttöoikeuden maassa, kertoo Reuters.

Brasilian terveysministeriö tiedotti, että rokotteen hätäkäyttöhakemus ei antanut riittävästi tietoa rokotteen faasi 3 -vaiheen tutkimuksista eikä rokotteen valmistamiseen liittyvistä seikoista.

Sputnik V -rokotetta kehittänyt Uniao Quimica haki Brasiliaan oikeutta 10 miljoonan rokoteannoksen hätäkäyttöön vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Venäläisten mukaan Brasilian lisätietopyyntö on normaali käytäntö, eikä merkitse, että koronarokotteen hätäkäyttöoikeutta ei aiota myöntää.

Venäjällä Sputnik V -rokote hyväksyttiin käyttöön, vaikka sen kolmannen vaiheen teho ja turvallisuus -tutkimukset ovat kesken.

Sputnik V -koronarokote on tiettävästi jo rekisteröity käyttöön Serbiassa, Valko-Venäjällä, Argentiinassa, Boliviassa, Algeriassa, Venezuelassa, Paraguaiss ja Palestiinassa.

Kahden uuden maan hyväksyntää odotetaan tällä viikolla, kertoi Venäjän kansallinen sijoitusrahasto RDIF, joka tukee Sputnik V:n kansainvälistä levitystä.