Saksassa on sunnuntaina todettu 16 947 uutta koronavirustartuntaa. Kauppalehti kertoi tänään marraskuun koronasulusta Saksassa, joka maksaa valtiolle 19,3 miljardia euroa. Päivittäisten tartuntojen määrä nousi maassa viime viikolla reippaasti yli 20 000.

Maan talousministeri Peter Altmaier kertoi sunnuntaina saksalaislehti Bildin haastattelussa, että saksalaisten on varauduttava elämään rajoitusten kanssa ainakin 4-5 kuukautta. Yhteensä maassa on tähän mennessä raportoitu 790 503 tartuntaa.

Belgia. Maan sulkutoimet ovat hellittäneet ylikuormittuneiden sairaaloiden painetta. Sairaanhoidon henkilökunnan jäsen kuvattuna Vésalen sairaalassa Charleroissa perjantaina 13. marraskuuta. epa08818486

Belgia on saanut sairaanhoidon painetta lievemmäksi yhteiskunnan sululla. Sunnuntaina koronapotilaiden määrä laski Belgiassa 258 sairaalapaikan verran. Tällä hetkellä sairaalassa koronan vuoksi on 6 504 ihmistä. Maa käynnisti sulkutoimet lokakuun 31. päivä ja rajoitukset kestävät ainakin 13. joulukuuta asti. Kaikkiaan 11 miljoonan asukkaan Belgiassa koronaan on kuollut yli 14 000 ihmistä.

Ruotsin kansanterveysviranomaisen mukaan maassa todettiin viime viikolla noin 25 500 uutta koronatapausta, mikä on 38 prosenttia edellisviikkoa enemmän. Kaikkineen Ruotsissa on Maailman terveysjärjestön mukaan nyt noin 177 355 tapausta ja yli 6 100 tautikuolemaa.

Norjassa raportoitiin sunnuntaina 518 uutta koronatartuntaa, kertoo maan yleisradioyhtiö NRK. Se on 179 tartuntaa vähemmän kuin edellisenä päivänä. Kaikkineen tartuntoja maassa on 28 431. Lauantaina Norjan sairaaloihin otettiin 117 koronatartunnan saanutta potilasta.

Hongkong ilmoitti sunnuntaina viidestä uudesta paikallisesta koronavirustapauksesta, joista yhden alkuperä on tuntematon. Lisäksi maassa todettiin yhdeksän maahan muualta tullutta tartuntaa. Hongkongin hallitus ilmoitti tehostavansa rajoituksia ja ottavansa käyttöön tietyille ryhmille osoitetun pakollisen testauksen.

Etelä-Korea ilmoitti 208 uudesta koronavirustapauksesta lauantaina keskiyöllä, kertoo uutistoimisto Reuters. Luku on korkein syyskuun alun jälkeen. Lähes 70 prosenttia maan sisäisistä tartunnoista leviää tiheästi asutuilla alueilla maan pääkaupungin lähellä.

Bloombergin mukaan Japanin Tokiossa uusia tapauksia ilmoitettiin sunnuntaina 255, kun taas Singaporessa uusia paikallisia tartuntoja ei havaittu.

Moskova. Venäjällä kirjattiin sunnuntaina 22 572 uutta tartuntaa, joista yli 6000 maan pääkaupungissa. YURI KOCHETKOV

Venäjällä päivittäiset tartunnat ovat lähteneet rajuun kasvuun.

Bloombergin mukaan Venäjällä on sunnuntaina kirjattu 22 572 uutta tartuntaa, mikä on vain 130 tartuntaa lauantain ennätyslukemia vähemmän. Moskovassa tartuntoja raportoitiin yli 6000 jo toisena päivänä peräkkäin. Esimerkiksi Helsingissä on koko epidemian aikana todettu yhteensä 6001 tartuntaa.

Kaikkiaan maassa on todettu 1,9 miljoonaa tartuntaa, viidenneksi eniten koko maailmassa. Venäjällä koronaan on kuollut yli 33 000 ihmistä.

Brasilia. Maassa on lähes 6 miljoonaa tartuntaa, mikä on toiseksi eniten koko maailmassa heti Yhdysvaltain jälkeen. Armeijan sotilaat desinfioivat Kristus-patsaan edustaa Rio de Janeirossa elokuussa. FERNANDO MAIA

Yhdysvalloissa kirjattiin 160 788 uutta tartuntaa lauantaina paikallista aikaa, selviää Johns Hopkins -yliopiston keräämästä datasta. Perjantaina Yhdysvalloissa raportoitiin ennätykselliset 190 059 tapausta. Muun muassa Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti lauantaina paikallista aikaa, että hänellä on ”todennäköisesti” lievä koronatartunta.

Kaikkineen tartuntoja on Reutersin mukaan Yhdysvalloissa yli 10,7 miljoonaa, mikä on eniten maailmassa. Tartunnan saaneista yli 244 300 on kuollut virukseen.

Maailmassa toiseksi eniten tartuntoja on Brasiliassa, jossa vahvistettiin viime viikolla 259 000 uutta tapausta. Kaikkiaan niitä on noin 5,8 miljoonaa.

Koko maailmassa koronan on todennetusti saanut yli 54 miljoonaa ihmistä. Maailmanlaajuisesti korona on vaatinut 1,3 miljoonaa henkeä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa todettiin sunnuntaina 213 uutta koronavirustartuntaa. Näistä pääkaupunkiseudulla todettiin 141. Sairaalassa on tällä hetkellä koronan vuoksi 73 ihmistä.

Kaikkineen Suomen koronatartuntoja on nyt ollut 19 315 epidemian alusta. Suomessa virukseen on kuollut 369 ihmistä.