Venäjä antoi tänään luvan ottaa käyttöön koronalääkkeen, jota vasta tutkitaan. Avifavir myyntinimellä kutsun lääkkeen ensimmäiset erät on jo jaeltu joillekin sairaaloilla ja infektioklinikoille ympäri maan, kertoi Reuters.

Lääkettä valmistaa ja tutkii lääkeyhtiö ChemRar, josta puolet omistaa RDIF (Russian Direct Investment Fund) eli Venäjän hallinnon vuonna 2011 yritysten tueksi perustama investointirahasto.

Venäjän terveysministeriö antoi lääkkeelle myyntiluvan, vaikka lääkkeen kliiniset kokeet ovat kesken. Reutersin mukaan meneillään olevat kliiniset kokeet ovat lyhyempiä ja pienemmällä tutkimuspotilaiden ryhmällä tehty kuin mitä yleensä on tapana useimmissa muissa maissa.

RDIF:n johtaja Kirill Dmitriev sanoi viime viikolla lehdelle, että ChemRar aikoo kuukauden sisällä valmistaa lääkettään 60 000 ihmisen tarpeisiin.

Tänään torstaina lääkettä saatiin toimitettua Venäjän 80 alueesta seitsemälle.

Venäjän koronatilanne on vakava. Siellä on todettu kolmanneksi eniten tartuntoja maailmassa, tähän mennessä 502,436 kappaletta. Viimeisen vuorokauden sisällä tartuntoja on paljastunut 8779.

Venäjän virallinen koronakuolinluku 6532 on herättänyt ulkomailla keskustelua, jossa sitä on pidetty epäilyttävän alhaisena.