Varsinais-Suomi pysyy koronan leviämisvaiheessa. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 203,1. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 174,3.

– Näyttää siltä, että epidemia-aalto on saavuttanut huipun tai olisi ainakin tasaantumassa. Se jää kuitenkin vielä nähtäväksi, Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa.

Valtavirus on yhä deltavirus, ja varsinaissuomalaiset käyvät ahkerasti testeillä. Positiivisten koronatestien osuus on nyt 5,6 prosenttia, kun se 3. elokuuta oli 5,1 prosenttia.

Tällä hetkellä Tyksissä on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Suurin osa sairaalahoitoa tarvinneista koronapotilaista on täysin rokottamattomia.

Vuoden 2021 aikana on toistaiseksi hoidettu 45 koronapotilasta teholla. Näistä 95 prosenttia eivät ole saaneet yhtäkään koronarokoteannosta. Viisi prosenttia heistä olivat saaneet yhden rokoteannoksen. Täyden rokotuksen saaneita ei ole joutunut tehohoitoon lainkaan.

– Tämä osoittaa, että rokotteella todella on suuri vaikutus siihen, ettei sairastuta vakavaan tautiin, Rintala sanoo.

Rokotukset etenevät Varsinais-Suomessa tasaisesti. Varsinaissuomalaisista 67,3 prosenttia on nyt saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 38,8 prosenttia jo toisenkin rokotteen.

Rokotukset 12-15-vuotiaille on käynnistetty Varsinais-Suomessa, ja pop-up-rokotustilaisuudet opiskelijoille ja nuorille aikuisille ovat olleet suosittuja. Näitä jatketaan eri kunnissa.

Lue myös: