Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti eilen 5.11. esittää valtuustolle, että uudeksi sairaanhoitopiirin johtajaksi valitaan dosentti, erikoislääkäri, MBA Matti Bergendahl. Ehdotus oli yksimielinen.

Bergendahl on kokeellisen endokrinologian dosentti Turun yliopistossa ja lastentautien erikoislääkäri. Hän on suorittanut MBA:n Sveitsissä.

Valinta siirtyy käsiteltäväksi valtuustoon, joka kokoontuu 26. marraskuuta.

Valintatoimikuntaa johtaneen hallituksen puheenjohtaja Piia Elon mukaan Bergendahlilla oli haastatelluista selkeästi laajimmat ja vahvimmat näytöt tuloksellisesta ja ammattimaisesta konsernijohtamisesta.

–Hänellä on myös aiemman työkokemuksensa sekä haastattelussa antamiensa esimerkkien perusteella erityisen hyvä kyky strategiseen johtamiseen ja muutosten johtamiseen, jota arviota myös henkilöarviointien tulokset tukevat, Elo toteaa.

Toimikunta kutsui hakemusasiakirjojen perusteella haastatteluun hakemuksen jättäneistä myös Tyksin sairaalajohtajan Petri Virolaisen sekä suostumuksensa antaneet Hus Porvoon sairaanhoitoalueen johtajan Leena Koposen.

Bergendahl on toiminut viimeksi Realia Group Oy -konsernin toimitusjohtajana vuosina 2015–2019. Sitä ennen hän toimi Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajana ja Ambea Ab:n varatoimitusjohtajana sekä Ambea -konsernin toimitusjohtajana.

Bergendahl harrastaa muun muassa pilatesta ja kokkaamista.

Sairaanhoitopiirin johtajan virkaa haki kuusi henkilöä ja lisäksi kaksi henkilöä antoi suostumuksensa osallistua valintaprosessiin.

Yksi hakijoista ei täyttänyt kelpoisuusehtoa.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla tänne saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.

Lue myös: