Varsinais-Suomesta on vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle, sanoo Varsinais-Suomen koronapandemiatyöryhmä.

Tällä halutaan estää se, että toistaiseksi paremmassa koronaepidemian vaiheessa olevan Varsinais-Suomen tilanne ei pahenisi. Varsinais-Suomessa koronaepidemian trendi on nyt erilainen kuin Uudellamaalla. Suurimmat tapausmäärät ovat olleet Turussa, ja ne ovat viime päivinä jonkin verran laskeneet.

Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmän mukaan ei myöskään tule järjestää urheilu- ja liikuntatapahtumia, joihin tulee osallistujia muista maakunnista. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus tulee voimaan lauantaina 28. marraskuuta ja on voimassa toistaiseksi.

Suositukset perustuvat Uudenmaan nopeasti heikkenevään koronatilanteeseen.

– Olemme huolissamme, sillä riski koronapandemian kiihtymisestä myös meillä Varsinais-Suomessa on suuri. Pandemiaryhmämme keskusteli siitä, miten voimme parhaiten tukea ihmisiä jaksamaan jo kuukausia jatkuneessa poikkeuksellisessa tilanteessa, sanoo pandemiaryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä tiedotteessa.

Koronanäytteitä on tällä viikolla otettu Varsinais-Suomessa noin kymmenen prosenttia enemmän kuin edellisinä viikkoina.