Vaikka koronarokote antaakin tehokkaan suojan viruksen intialaista muunnosta vastaan, virusmutantti voi levitä hallitsemattomasti rokottamattomien keskuudessa, Ison-Britannian terveysministeri Matt Hancock varoittaa

haastattelussa.

Hancock perustaa näkemyksensä Oxfordin yliopiston tuoreeseen tutkimustulokseen, jonka mukaan rokote antaa tehokkaan suojan intialaista varianttia vastaan. Sen vuoksi hän kannustaa kaikkia brittiläisiä ottamaan rokotteen niin pian kuin mahdollista.

Hänen mukaansa on mahdollista, että uusi variantti voisi levitä rokottamattomien keskuudessa nopeammin kuin mikään muu koronaviruksen aiempi muoto.

– Tämä variantti voi levitä kuin metsäpalo rokottamattomien keskuudessa – siksi meidän täytyy saada mahdollisimman moni rokotettua niin pian kuin mahdollista, ministeri sanoo.

– Pääviestini on: hankkiutukaa rokotukseen. Jos olette siihen oikeutettuja, varatkaa aika ja hankkikaa rokote.

Hancock arvioi, että intialaisesta variantista saattaa tulla koronaviruksen hallitseva muoto Isossa-Britanniassa.

Koronatilanteen parantuessa Isossa-Britanniassa koronaviruksen vuoksi annettuja kokoontumisrajoituksia on purettu vaiheittain. Hancock toivoo, että rajoitusten purussa muistettaisiin toimia maltillisesti, jotta virus ei pääsisi leviämään uudelleen.

Lisäksi Hancock toivoo, että ihmiset välttäisivät matkustamista sellaisiin maihin, joissa koronatilanne on edelleen vakava.

LUE MYÖS: