Ruokavirasto varoittaa muun muassa K-ryhmän kaupoissa myydystä elintarvikkeesta ja pyytä lopettamaa sen käytön.

Takaisin vedettävä tuote on Bornholms-tuotemerkin 375 gramman hummerikeitto.

”Tanskalaisen Amanda Seafood A/S:n valmistamassa hummerikeitossa on valmistajan mukaan tapahtunut takaisinvetoa edellyttävä virhe. Tuotannossa on erehdyksessä ollut vaihe, jolloin tuotteen lämpötila ei ole ollut riittävän korkea. Tästä syystä tuote ei täytä elintarvikkeelle asetettuja turvallisuusvaatimuksia ja sen käyttö pyydetään lopettamaan”, kerrotaan Ruokaviraston tiedotteessa.

Markkinoija neuvoo kuluttajia palauttamaan virheellisen tuotteen ostopaikkaan, jotta ostos hyvitetään. Pakkauksesta pitää Ruokaviraston mukaan ilmetä päiväys sekä tuotantoajankohta.

”Takaisinveto koskee vain erää, jonka parasta ennen -päiväys on 3.4.2023 ja tuotanto on tapahtunut aikavälillä klo 14.32-16.37”, kerrotaan tiedotteessa.

Tuote-erää toimitettiin myyntiin 12. toukokuuta alkaen Helsingissä ja Espoossa K- ryhmän Supermarketteihin ja Citymarketteihin, nyt jo lopettaneeseen helsinkiläiseen Crab Corner -myymälään, Kalamestaan Helsingissä, Porvoon Kalataloon, Degerby Deliin Siuntiossa sekä Turun K-Citymarket Kupittaalle.

Tuotteen on tuonut Suomessa markkinoille helsinkiläinen Frisch Haus Finland Oy.