Martinlaakson terveysasemasta tulee Vantaan koronavirusoireista eli hengitystieoireista kärsiviä potilaita hoitava epidemiaterveysasema huomisesta eli keskiviikosta 18. maaliskuuta alkaen.

Muut Vantaan terveysasemat keskittyvät muun kiireellisen hoidon antamiseen. Martinlaakson terveysasemalla normaalisti asioivat potilaat ohjataan menemään muiden terveysasemien päiväpoliklinikoille.

Martinlaakson terveysasemalle ei voi tulla ilman ajanvarausta potilasturvallisuussyistä tartuntariskien minimoimiseksi.

Potilaat ohjataan Martinlaakson terveysasemalle terveyspalvelujen puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalveluna toimii arkena kello 8–16 välisenä aikana numero 09 839 50 000 ja muina aikoina päivystysavun numero 116 117.

Puhelinpalvelussa terveysalan ammattilainen tekee hoidontarpeen arvioinnin ja varaa tarvittaessa potilaalle ajan lääkärille.

Martinlaakson terveysaseman osoite on Laajaniityntie 3, 4. krs, 01620 Vantaa.

Vantaan kaupunki pyytää, että päivystysapu-palveluun ollaan yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Epäily koronavirustartunnasta ei ole siis enää syy soittaa päivystysapuun tai terveysasemille.

Palvelun turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.

Martinlaakson korona-asema aloittaa vasta huomenna, koska se jouduttiin nyt alkuviikosta tehopuhdistamaan asemalla asioineen vahvistetun koronavirustapauksen vuoksi.

Vantaan tartuntatautiyksikkö jäljittää kaikki tapauksen vuoksi altistuneet henkilöt.

Terveysasema on ollut suljettuna tänään tiistaina ja eilen maanantaina.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.