Vanhempien keskuudessa joskus uskotaan, että lasten on parempi saada ikävät taudit pois alta. Näiden vanhempien mielestä on helpompaa potea rankat taudit lapsena kuin aikuisena. Sen takia järjestetään muun muassa vesirokkojuhlia, jossa kipeän lapsen luo tuodaan terveitä mukuloita ottamaan pöpöstä koppi.

Tällaista käytöstä pidetään laajalti vastuuttomana, sillä esimerkiksi vesirokko jättää lapsen elimistöön herpesviruksen, joka ei katoa koskaan, ja saattaa aikuisena herätä eloon kiusallisilla tavoilla.

Näitä ehdoin tahdoin tartunnan saamiseksi järjestettäviä bileitä tapahtuu myös aikuisten keskuudessa.

The Verge kertoo, että muun muassa konservatiivinen sivusto The Federalist uskoo, että ihmisten pitäisi nyt vaan ottaa ja potea koronavirus pois alta. Se kehottikin lukijoitaan tahallisesti altistamaan itsensä vaaralliselle ja tappavalle taudille, hallituissa olosuhteissa toki.

Twitter sulki The Federalistin tilan väliaikaisesti, sillä Federalistin viestintä rikkoi Twitterin covid-19 -tautia koskevia sääntöjä. Twitter poistaa sisältöä, joka on suorassa ristiriidassa viranomaisten globaalia ja paikallista terveyttä koskevien ohjeiden kanssa, ja tarpeen vaatiessa myös sulkee rikkureiden käyttäjätilit.

The Federalistin väitteiden kaltaisia ”neuvoja” ei pidä missään nimessä uskoa. Jokainen koronavirukselle altistunut ja siihen sairastuva on vaarassa tartuttaa myös muita, ja siitä syntyvä tartuntojen ketju kasvaa räjähdysmäisesti. Siksi ihmisiä kehotetaan pysymään kotonaan - mitä vähemmän näitä ketjuja on, sitä paremmin epidemia pysyy hallinnassa. Koska covid-19 on tappava tauti, ehdoin tahdoin karanteeniohjeita rikkova ottaa vastuulleen myös muiden ihmisten hengen.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.