Vaasan sairaanhoitopiiri on lähellä koronaepidemian leviämisvaihetta.

Vain yksi viidestä leviämisvaiheen kriteeristä ei alueella täyty, eli sairaalahoitoa vaativia koronapotilaita ei ole.

Eilen sunnuntaina Vaasan sairaanhoitopiirin asettama Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä antoi uusia suosituksia varotoimista. Toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen suositellaan siirtyvän etäopetukseen kahdeksi viikoksi. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijoiden harjoittelut tulisi panna tauolle ja tapahtumat järjestää turvavälit huomioiden.

Lisäksi muistutetaan jo voimassa olleista suosituksista eli kasvomaskien käytöstä ja riittävistä turvaväleistä. Toivomuksena on esimerkiksi, että kauppojen ja muiden yleisten tilojen omistajat ja palveluiden tarjoajat edellyttävät henkilöstöltään ja asiakkailtaan kasvomaskin käyttöä.

Myös sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vierailevien on käytettävä koko sairaanhoitopiirin alueella kasvomaskia erityisesti ikääntyneiden ja riskiryhmien suojelemiseksi, vaikka turvavälejä pystyttäisiin noudattamaan.

Kotiin on edelleen syytä jäädä, jos on vähäisiäkin oireita.

Positiivisten näytteiden kokonaismäärä sairaanhoitopiirin alueella on 173. Kahden viikon ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden on piirin alueella 43,5 ja Vaasassa jo yli 80.

Positiivisten näytteiden osuus on yli 2 prosenttia ja tartuntojen päivittäinen kasvunopeus yli 10 prosenttia.

Lisäksi tartuntaketjujen jäljitettävyys on heikentynyt huomattavasti, eikä suurin osa tartuntaketjuista ole enää selvillä.

Vaasan kaupungin terveydenhuolto on siirtänyt henkilökuntaa koronaviruksen tartunnanjäljitykseen, jotta tartuntaketjut pystyttäisiin katkaisemaan ja viruksen leviäminen estämään.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti?

Kirjautumalla tästä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.