Terveyspalveluyritys Terveystalo ja lääkeyhtiö MSD ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyön lisäämisestä.

Yhteistyön taustalla ovat tarve terveysdatan hyödyntämiseen, terveydenhuollon digitalisoituminen ja Terveystalon parantuneet edellytykset lääketutkimusten toteuttamiseen.

– Terveystalolla on Suomen laajin terveydenhuollon verkosto, kattava tietopohja työikäisestä väestöstä ja jo pitkälle digitalisoitu, ketterä toimintamalli. Terveystalo on myös aktiivinen lääketutkimusten toteuttaja, toteaa MSD:n toimitusjohtaja Patricia Drake.

Nämä lähtökohdat tarjoavat Draken mukaan houkuttelevan maaperän yhteistyölle.

Hän mainitsee Terveystalon etuna myös Suomen ainoan yksityisen biopankin.

– Se kehittyy nopeasti.

Yhteistyö tarjoaa Terveystalon asiantuntijoille erinomaisen vaihtoehdon osaamisensa kehittämiseen.

MSD:n ja Terveystalon yhteistyö koskee erityisesti kliinisiä lääketutkimuksia ja väestön terveyttä edistäviä innovatiivisia kehittämishankkeita.

– Huippututkimuksen avulla syntyvillä terveysinnovaatioilla voimme vaikuttaa yhteiskunnallisesti merkittäviin sairauksiin sekä auttaa näihin sairastuneiden henkilöiden elämänlaatua, Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono sanoo tiedotteessa.

Yhteistyö tiivistää myös yhtiöiden välistä koulutusyhteistyötä.

– Tiiviimmästä koulutuksellisesta yhteistyöstä hyötyvät ensisijaisesti suomalaiset potilaat ja se tarjoaa myös Terveystalon asiantuntijoille ja tutkijoille erinomaisen vaihtoehdon osaamisensa kehittämiseen osallistumalla merkittäviin kansainvälisiin tutkimushankkeisiin, Bono sanoo.

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.