Perinteisillä työterveysyhtiöillä on jo pidempään ollut valikoimissaan tarjolla psykoterapiapalveluja yritysten työntekijöille. Nyt myös vuonna 2013 perustetun ajatus- ja tietotyöläisiin keskittyvän työterveysyhtiön Heltin asiakkailla on mahdollisuus ostaa henkilöstölleen lyhytterapiaa.

Heltti tekee tällä saralla yhteistyötä Väestöliiton Terapia- ja kotipalvelut Oy:n kanssa. Valikoimaan kuuluu yksilö-, pari- ja perheterapiaa.

Matalalla kynnyksellä aloitettu terapia voi vähentää tai lyhentää sairauslomia, vähentää masennuslääkkeiden käyttöä sekä ehkäistä tarvetta turvautua pitkäaikaiseen Kelaterapiaan, uusi työpari arvelee.

Mielenterveyteen ja henkiseen jaksamiseen liittyvät sairauslomat ovat lisääntyneet voimakkaasti viime vuosina. Ne kilpailevat jo ykkössijasta pitkään suurimpana sairausloman syynä olevien tuki- ja liikuntaelinsairauksien kanssa.

– Pidempiaikaiseen psykoterapiaan saattaa olla joillain paikkakunnilla vaikea päästä, terapeutit ovat hyvin varattuja. Yksi ratkaisu on lyhytterapia, jonka avulla ihminen saa nopeasti hoitoa ja vältetään ongelman pitkittyminen. Yritykset ovat kiinnostuneita tarjoamaan tätä palvelua työntekijöilleen, sanoo työterveyspsykologi Tanja Lappi Heltistä.

Heltin ja Väestöliiton Terapia- ja kotipalveluiden yhteisenä visiona on tuoda matalan kynnyksen psykoterapia kaikkien suomalaisten ulottuville. Väestöliiton Terapiapalvelut on laajentamassa toimintaansa koko Suomeen ja sen tavoitteena on tarjota laadukasta terapiaa jopa kaikkein pienimmillä paikkakunnilla.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Klikkaa tästä.

Lue myös: