Pääomasijoittaja Innovestor on käynnistänyt uuden terveystieteisiin keskittyvän Life Science -rahaston. Sen tavoitteena on löytää yliopistotutkimuksesta ponnistavia miljardiluokan yhtiöiksi kasvavia innovaatioita.

Uusi tuki tutkimuksen yhteydessä syntyvien innovaatioiden kasvattamiseksi kohti menestyvää yritystoimintaa on varmasti tervetullut, jotta useampi suomalainen terveysalan keksintö saa tuulta siipiensä alle.

Uuteen rahastoon on jo kerätty alkupääomaa 60 miljoonaa euroa. Mukana on tunnettuja ankkurisijoittajia kuten valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi, Suomen Kulttuurirahasto sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Innovestorin suunnitelmana on kasvattaa Life Science Fund -rahaston koko 90–120 miljoonaan euroon 12 kuukauden aikana.

Rahaston partnerina aloittavalla neurobiologian dosentilla Milla Koistinaholla on pitkä kokemus tutkimuslähtöisten yritysten perustamisesta ja varhaisen vaiheen keksintöjen kaupallistamisesta. Toinen partneri Pekka Simula on toiminut muun muassa pörssiyhtiö Herantis Pharman toimitusjohtajana sekä lääkekehitysyhtiö Oncos Therapeuticsin perustaja-toimitusjohtajana.

Terveysalan palveluyrityksille myös uusi rahasto

Alkanut vuosi on poikinut myös pääomasijoitusyhtiö Nordialle uuden kasvurahaston, joka liittyy terveysalaan.

Palveluyrityksiin keskittyvän Nordian uusi rahasto, Nordia Kasvu Ky, tekee kasvusijoituksia yrittäjävetoisiin terveys-, hyvinvointi-, matkailu- ja vapaa-ajan palveluyrityksiin.

Uuden rahaston tavoitekoko on 15 miljoonaa euroa. Käynnistysvaiheessa suurimmiksi sijoittajiksi tulivat Rake, Hiidenkivi Invest, Takoa, Assai ja Tesi . Rahaston omistajiksi haetaan näiden rinnalle vielä muutamaa sijoitusyhtiötä.