Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee lukiolaisten penkkareiden ja vanhojen tanssien siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

– Uudenmaan abiturientit ovat huonommassa asemassa kuin muualla maassa asuvat, jos etäopetus ei ole kaikkialla käytäntönä. Olemme kuitenkin Uudellamaalla edelleen leviämisvaiheessa ja nopeasti leviävä muuntunut virus eivät puolla rajoitusten lieventämistä, sanoo ryhmän puheenjohtaja johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi tiedotteessa.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätyi pitämään rajoitukset ja suositukset ennallaan, mutta ryhmä toivoo, että sosiaali- ja terveysministeriö, opetusministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ottavat abiturienttien opetusjärjestelyt ja ylioppilaskirjoitusten turvaamisen pikaiseen käsittelyyn. Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää suosituksia ja rajoituksia. Etäopetuksesta päätetään kunnissa.

Epidemiatilanne näyttää Uudellamaalla vakiintuneen noin tuhanteen uuteen viikoittaiseen tartuntaan.

– Tämä on liikaa. Tavoitteenamme on saada epidemiatilanne Uudellamaalla perustasolle. Vasta tällöin rajoituksista ja suosituksista voidaan laajasti luopua, sanoo Mäkijärvi.

Lue myös: