Silmäsairauksien hoitoon erikoistunut Alimera Sciences laajenee Pohjoismaihin

Silmälääketieteeseen ja implantaattiteknologiaan erikoistunut lääkeyritys Alimera Sciences laajentaa toimintaansa Pohjoismaihin ja aloittaa ensimmäistä kertaa toimintansa nyt myös Suomen markkinoilla.

Alimera Sciences on erikoistunut silmäterveyttä edistävien lääkehoitojen tutkimiseen, kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Erityisesti se on keskittynyt kehittämään implantaattiteknologiaansa (Continuous microdosing technology). Uudenlaisen erikoisteknologian avulla vaikuttavaa ainetta voidaan implantaatista annostella jatkuvina pieninä mikrogrammatason annoksina suoraan tarvittavaan kohtaan silmän lasiaiseen.

Implantaatin sisällä on vaikuttavasta aineesta koostuva ydin, jonka ympärillä on 3,5 mm paksu putki, polyimidisylinteri. Sylinterin toisessa päässä on läpäisevä polyvinyylialkoholikalvo, joka annostelee pieniä annoksia vaikuttavaa ainetta suoraan lasiaiseen. Teknologia mahdollistaa lääkehoidon jatkuvan annostelun silmäsairauden hoitamiseksi.

Tällä hetkellä yrityksen tutkimus- ja kehitystyö keskittyy diabeettiseen makulaturvotukseen liittyvän näön heikkenemisen, silmän takaosaan vaikuttavan toistuvan ei-infektiivisen uveiitin sekä silmänpohjan ikärappeuman ja verkkokalvon laskimotukoksen hoitoon.