Kuluttajat ja terveydenhuollon ammattilaiset kaipaavat yhä useammin tietoja lääkkeiden saatavuudesta. Lääkkeiden saatavuuteen liittyviä kysymyksiä on tänä vuonna tullut Yliopiston Apteekkeihin sekä valtakunnalliseen puhelin- ja chat-palveluun noin kolmannes enemmän kuin viime vuosina.

Tämä poikii Yliopiston Apteekin asiakkaille uuden palvelun.

– Tuomme vuoden loppuun mennessä verkkoapteekkiin ya.fi uuden palvelun, jossa asiakas saa viestin, kun hänen tarvitsemansa lääkettä on saatavuuskatkoksen jälkeen taas saatavilla Yliopiston Apteekeissa, proviisori, laatupäällikkö Paula Hägg sanoo.

Lääkkeiden reaaliaikaiset saatavuustiedot ovat nyt jo tarkistettavissa verkkoapteekista osoitteesta ya.fi, jossa kaikkien lääkevalmisteiden ja muiden tuotteiden saatavuustiedot ovat nähtävissä reaaliaikaisesti ja tuotekohtaisesti.

Liikennevalomerkinnät kertovat, onko lääkettä runsaasti, jonkin verran vai onko se tilapäisesti lopussa.

Jos asiakkaan tarvitsemaa lääkettä ei ole saatavilla, asiakkaalle toimitetaan toinen vastaava lääke. Mikäli vastaavaa valmistetta ei ole, tarvitaan lääkäriltä uusi lääkemääräys lääkehoidon jatkamiseksi.

– Olisi tärkeää saada lääkäreille tieto saatavuudesta reseptinkirjoitusjärjestelmään. Tällä tavoin koko lääkehoitoketju toimisi sujuvasti ja turvattaisiin paremmin asiakkaan lääkehoidon jatkuvuus, Paula Hägg sanoo.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Klikkaa tästä .

Lue myös: