Asiantuntija- ja kansalaisjärjestö Myllyhoitoyhdistys ry julkaisee maksuttoman Aina mielessä? -verkkoalustan päihde- ja peliongelmista kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Alusta sisältää tehtäviä haitallisen päihteiden käytön, pelaamisen tai läheiskokemuksen pohtimisen sekä omien tunteiden tunnistamisen avuksi. Tehtävät keskittyvät käyttäjän oman tilanteen kartoittamiseen sekä tunnetaitoihin.

– Päihde- ja rahapeliriippuvuudet aiheuttavat laaja-alaisia ongelmia useilla eri elämänalueilla niihin sairastuneille sekä heidän läheisilleen. Riippuvuuksista johtuvia seurauksia voivat olla esimerkiksi fyysiset ja psyykkiset sairaudet, taloudellinen ahdinko, ihmissuhdeongelmat, väkivalta sekä rikollisuus. Siksi onkin elintärkeää, että ongelmat huomataan ajoissa, yhdistys sanoo tiedotteessaan.

Alustan tehtävät auttavat tarkastelemaan, onko oma tai läheisen päihteiden käyttö tai pelaaminen ongelmallista.

– Tehtävien taustalla vaikuttaa toipumiskeskeinen ajattelu, joka ohjaa löytämään itselleen tasapainoisemman ja helpomman tavan elää.

Verkkoalustaa ylläpitää ja hallinnoi Myllyhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Minna Ekholm. Hän on sosionomi AMK, ja hänellä on päihdetyön ammattitutkinto.

LUE MYÖS: