Uusi lastensairaala aloittaa toiminnan syksyllä 2018. Rakentaminen on aikataulussa ja sairaala luovutetaan Husille ensi keväänä.

Sairaalassa tutkitaan ja hoidetaan kaikkia pääkaupunkiseudun alle 16-vuotiaiden lasten ja nuorten erikoissairaanhoitoa vaativia sairauksia.

Näihin kuuluvat esimerkiksi vakavat infektiot, diabetes, suolisto- ja reumatulehdukset, epilepsia sekä muut lasten neurologiset sairaudet ja lasten psykiatriset ja lasten kirurgista hoitoa vaativat sairaudet.

Sinne on keskitetty valtakunnallisesti muun muassa lasten sydänkirurgia ja elinsiirrot.

Perheet on huomioitu suunnittelussa. Vuodeosastolla jokainen potilas saa oman huoneen, jossa vanhempi voi yöpyä. Anestesia- ja leikkausosastolla vanhempi pääsee lapsen luokse heräämöön jo ennen tämän heräämistä. Myös teho-osastolla vanhemmat voivat olla lapsen vierellä entistä enemmän.

Uuteen lastensairaalaan tulee Suomen suurin lasten päivystys. Vuosittainen potilasmäärä on 40 000.

Sairaalan ilmeeseen ovat antaneet inspiraatiota Muumi-kirjojen luontoaiheet. Sairaalassa noustaan kerros kerrokselta meren alta rantaan ja ylös kohti avaruutta. Vuodeosastoja ovat Tähti, Avaruus sekä Vuori. Taika-osastolla hoidetaan syöpä- ja elinsiirtopotilaita.

Sairaalaan tullessa lapset saavat valita itselleen avatar-hahmon, jonka avulla digitaalisista näytöistä voi seurata muun muassa tietoa odotusajoista. Hahmo helpottaa myös oikean vastaanottohuoneen löytämistä.

Potilashuoneisiin tulevan monipalvelujärjestelmän kautta on mahdollista saada ajantasaista tietoa sairaalan tapahtumista, pelata pelejä sekä olla yhteydessä perheenjäseniin, jotka eivät ole mukana sairaalassa.

Uuden lastensairaalan rakennuttaa tukisäätiö. Se on rahoitettu keräysvaroilla sekä valtion ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin rahoituksella.