Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esittää valtioneuvostolle ravintolarajoitusten jatkamista myös marraskuun puolivälin jälkeen. Lisäksi ravintoloiden aukioloa tulisi rajata nykyistä enemmän ja anniskelu lopettaa nykyistä aiemmin.

Tuleva juhlakausi huomioon ottaen myös ruokaravintoloiden rajoituksia tulisi laajentaa asiakaspaikkojen suurinta sallittua määrää vähentämällä sekä aukioloaikoja kaventamalla.

Sairaalahoidon tarve pääkaupunkiseudulla on kasvanut ja erikoissairaanhoidon kuormitus on lisääntynyt.

”Epidemian aaltoileva luonne, rokotuskattavuuden nousun hidastuminen sekä uhka sairaalakuormituksen voimakkaammasta noususta edellyttävät uusia kohdennettuja ja vaikutukseltaan tehokkaita rajoitustoimenpiteitä epidemian hillitsemiseksi”, ryhmä perustelee tiedotteessaan.

Ravintolarajoitusten tulisi olla voimassa joulun yli, jotta niillä voidaan vaikuttaa epidemian aaltoiluun ja jotta niitä ei purettaisi kesken juhlakauden.

Ravintoloilla on mahdollisuus vapautua rajoituksista edellyttämällä asiakkailtaan koronapassia. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kannustaa ravintoloita hyödyntämään koronapassia jo nykyisten rajoitusten puitteissa täysimääräisesti.

Maskin käytön tarpeellisuutta korostetaan erityisesti rokottamattomille kaikissa julkisissa sisätiloissa ja koko väestölle joukkoliikenteessä ja sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.