Lääkäreitä palkitaan jatkossa kansainvälisten kongressien kotiuttamisesta Suomeen. Uuden vuosittain jaettavan palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Palkinnon suuruus on 5000 euroa. Voittajan valitsee lääketieteen ja tapahtuma-alan ammattilaisista koostuva valtuuskunta.

Lääkäri & Kongressi -palkinto jaetaan tammikuisen Lääkäri-tapahtuman yhteydessä lääkärille, joka on tuonut menestyksekkäästi oman alansa kongressin Suomeen. Palkintoperusteena voi olla myös menestyksekäs taustatyö kongressin hakemisessa tai muu myönteinen vaikuttaminen Suomen rooliin kansainvälisesti.

Hakemuksia palkintoon voi jättää 29. marraskuuta asti.

Kansainväliset kongressit tuovat alan päättäjät, asiantuntijat ja uusimmat innovaatiot Suomeen. Kongressi on myös merkittävä tulonlähde järjestämispaikkakunnalleen, ja siksi kilpailu kongressien järjestämisestä on kovaa.

– Lääketieteen kongressin kotiuttaminen Suomeen edellyttää lähes poikkeuksetta sitoutunutta ja osaavaa lääkäri-tutkijaa, joka työskentelee hankkeen hyväksi oman päivätyönsä ohella. Tätä ansiokasta työtä Messusäätiö haluaa palkita, kertoo Messukeskuksen kansainvälisestä myynnistä vastaava kongressipäällikkö Paula Blomster tiedotteessa.

Hakemuksia Lääkäri & Kongressi -palkintoon voi jättää 29.11. saakka täällä. Valinta tehdään joulukuussa, ja palkinto jaetaan 9. tammikuuta Messukeskuksessa järjestettävän Lääkäri-tapahtuman yhteydessä.

Lääkäri & Kongressi -palkinto ei ole Messusäätiöltä ainutlaatuinen siirto. Se rahoittaa vuosittain muun muassa Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinnon, Kaj Franck -muotoilupalkinnon, Habitare-suunnittelukilpailun palkinnon, Rakkaudesta kirjaan -palkinnon ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla tänne saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.

Lue myös: