Markku Hupli on toiminut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä ensin terveyspalvelujen johtajana vuosina 2009–2012 ja sen jälkeen kuntoutusjohtajana vuosina 2013–2020.

Huplin johdolla alue panosti voimakkaasti fysio- ja toimintaterapeuttien määrään sekä suoravastaanottotoimintaan tuki- ja liikuntaelinsairauksissa. Noin miljoonan euron investointi tuotti lopulta kolmen miljoonan euron kustannussäästöt.

Myös Lappeenrannassa toimiva Armilan kuntoutussairaala on saanut runsaasti erilaisia palkintoja tuloksellisesta toiminnastaan. Keskeistä hyvien tulosten saavuttamisessa on ollut asiakkaiden kuntoutustarpeen arvioiminen riittävän aikaisessa vaiheessa. Muun muassa näiden ansioiden pohjalta Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Huplille lääkintöneuvoksen arvonimen vuonna 2018.

Kuntoutuksen puolestapuhuja

Huplin näkemyksiä on hyödynnetty paljon myös valtakunnallisessa kuntoutuksen kehittämistyössä. Hän on esimerkiksi toiminut sosiaali- ja terveysministeriön toimeenpanemassa kuntoutusjärjestelmän uudistuskomiteassa vuosina 2016–2017.

”Markku Huplin kaltaisia kuntoutuksen puolestapuhujia tarvitaan jatkossakin, erityisesti tulevilla uusilla hyvinvointialueilla”, toteaa Suomen Fysioterapeuttien puheenjohtaja Tiina Mäkinen tiedotteessa.

”Kaikkien päättäjien tulisi tiedostaa kuntoutuksen tuomat kustannussäästöt, puhumattakaan kansalaisten eettisestä oikeudesta hyvänlaatuiseen elämään.”

Markku Hupli jäi kuntoutusjohtajan tehtävistä eläkkeellä vuonna 2020. Tällä hetkellä hän toimii lääketieteellisenä johtajana ja fysiatrian erikoislääkärinä lappeenrantalaisessa perheyritys Treenix Oy:ssä sekä ajoittain kuntoutuslääkärinä Verve Oy:n Lappeenrannan toimipisteessä.

Lue seuraavaksi: