Hallitus on päättänyt kumota Uudenmaan sulkua koskevan asetuksen, kertoo pääministeri Sanna Marin (sd). Ratkaisu perustuu oikeudelliseen arvioon ja siihen, että perustuslain edellyttämiä perusteita poikkeusratkaisulle ei enää ole.

Eristys päättyy näin ollen jo tänään 15. huhtikuuta ja kumoamisasetus tulee voimaan välittömästi valtioneuvoston istunnon jälkeen, Marin kertoi.

Pääministeri Marin korostaa, että Suomi ei ole vielä epidemian taitekohdassa, vaan tilanne on yhä vakava ja muita rajoituksia on jatkettava sekä tarpeetonta matkustamista vältettävä.

– Suomeksi sanottuna: nyt ei ole aika mennä mökille, Marin havainnollisti.

Hallitus kuuli tiistaina asiasta sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä oikeusministeriön asiantuntijoita. Marinin mukaan kävi selväksi, että vaikka Uudenman liikkumisrajoitusta voidaan yhä pitää tarpeellisena ja toimivana toimenpiteenä epidemian leviämisen hillitsemiseksi, ei se kuitenkaan enää ole välttämätön rajoitustoimi valmiuslain edellyttämällä tavalla.

– Sen takia sitä ei ole hallituksen enää mahdollista ylläpitää, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) sanoi.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.