Apteekkarin rooli on uusi Anssi Pulkkisen uralla, johon on mahtunut vuosikymmenten työ lääke- ja diagnostiikkateollisuudessa, Business Finlandin edeltäjän Tekesin hyvinvointi- ja terveysalueen johtajana sekä STM:ssä kaupallistamisasioiden erityisasiantuntijana.

Espooseen Jorvin apteekin helmikuussa avannut Pulkkinen kertoo työstään Mediuutisten Töissä tänään -palstan haastattelussa.

Mitä menneeltä työviikoltasi jäi erityisesti mieleen?

– Ranskan terveysministerin suositus Panadolin käytöstä koronavirusoireisiin johti sen loppumiseen meidän ja muiden apteekkien hyllyiltä. Ihmiset hamstrasivat koko markkinassa monenlaisia lääkkeitä. Tukkutilaukset veivät paljon aikaa, mutta yritimme tilata lääkkeitä järkevästi tukkuja kuormittamatta.

Miten teillä suojaudutaan koronavirukselta?

– Viikko sitten tiskeille asennettiin suojapleksit. Viikonloppuna suljimme oven ja aloimme palvella asiakkaita kahden luukun kautta. Asiakkailla ei ole enää pääsyä apteekin tiloihin.

Mitä sinulla on tekeillä tällä viikolla?

– Käynnistimme tänään maanantaina lääkkeiden kotiinkuljetuksen Pohjois-Espoon ja Kauniaisten ikäihmisille ja muille koronaviruksen riskiryhmille. Se toimii puhelintilauksella ja on poikkeuksellisesti mahdollista STM:n 19. maaliskuuta antamalla ohjeella. Henkilökuntamme ajelee lääkkeet perille kolmen päivän sisällä tilauksesta.

Puhelin on soinut tänään vilkkaasti!

Mikä työssäsi ilahduttaa?

– Saimme avata apteekin sairaala-alueelle Jorvinmäelle, joka on kuin pieni kylä. Meidät on otettu hyvin vastaan.

Mikä ehkä harmittaa?

– Viranomaisten hidas reagointi kansalaisten käyttäytymiseen ja merkittävästi muuttuneeseen tilanteeseen.

Mikä työssäsi on muuttunut viimeksi?

– Aivan kaikki! Johtaminen on tuttua, mutta esimerkiksi aktiivinen varaston hallinta vaatii jonkun verran eforttia.

Mitä muuta uutta olet oppinut tehtävässäsi?

– Olen pannut merkille, että apteekin hyvä yhteistyö ja venyminen asiakaspalvelussa näkyy suoraan asiakastyytyväisyytenä ja myös henkilökunnan tyytyväisyytenä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.