Uusimaa-lehden mukaan Apotin käyttöönoton supistavaa toimintaa Porvoon sairaalassa viikkojen ajan. Porvoossa uuteen potilastietojärjestelmään on määrä siirtyä helmikuun alussa.

Sairaalan arvion mukaan järjestelmävaihdos hidastaa potilasvastaanottojen toimintaa kolmen viikon ajan. Tuolloin on määrä tinkiä poliklinikkavastaanotoista ja leikkauksista.

– Saleista noin 5 prosenttia joudutaan sulkemaan Apotin vuoksi. Leikkauksien ja poliklinikkatoiminnan määrä putoaa 50 prosenttia, ylilääkäri Kimmo Halonen sanoi Uusimaalle.

Porvoon sairaalassa Apotti-käyttäjiä on 680, ja heidät kaikki on koulutettava. Halonen arvioi henkilökunnan olevan tiukoilla.

Samalla kannalla tuntuu olevan Tehyn ammattiosaston puheenjohtaja Marianne Bruce-Suomela. Hän kritisoi, ettei henkilöstölle ole luotu mahdollisuutta harjoitella Apottia ennen käyttöönottoa.

– Koulutukset mennään läpi valtavalla vauhdilla. Yksi hoitajamme kommentoi yhden kahdeksan tunnin koulutuksen jättäneen enemmän kysyttävää kuin tuoneen oppia, Bruce-Suomela kertoo Uusimaalle.