Tämänvuotinen Työterveyslaitoksen laatupalkinto on myönnetty Terveystalo Tampereelle.

Terveystalo Tampere on määrätietoisesti kehittänyt työterveyshuollon prosesseja. Yksikkö on ottanut käyttöön digi- ja etäpalveluja, jotka tukevat johtamista datan avulla sekä tekevät asioinnista joustavaa.

– Panostamme myös entistä enemmän ennaltaehkäisevään toimintaan, kuten fysioterapiaan ja mielen hyvinvoinnin palveluihin, sanoo aluejohtaja Henri Mäenalanen Tampereen Terveystalosta tiedotteessa.

– Meillä työskentelee erittäin päteviä ammattilaisia ja koulutamme jatkuvasti uusia osaajia esimerkiksi työterveyshoitajien trainee-ohjelman kautta. Laatupalkinto on hieno tunnustus tekemästämme työstä ja merkki siitä, että pyrimme kehittymään jatkuvasti. Haluan kiittää koko Tampereen työterveysyksikköä pitkäjänteisestä laatutyöstä

Työterveyslaitos jakaa vuosittain laatupalkinnon tuloksekkaasta työterveysyksikön toiminnan laadun kehittämistyöstä. Laatupalkinnolla Työterveyslaitos haluaa kannustaa työterveysyksikköjä kehittämään toimintaansa.

Laatupalkinnon saaja valittiin tänä avoimeen kilpailuun hakuaikana jätettyjen hakemusten perusteella. Hakemuksen lisäksi toiminnan laatua arvioitiin laatukyselyn laatutasoluokituksen osa-alueiden kautta, joita ovat henkilöstön pätevyys, palveluprosessien toimivuus, työterveysyhteistyön toteutuminen, laatujärjestelmän toimivuus, asiakastyytyväisyys ja kustannukset.

Palkitun yksikön valinnasta vastasi Työterveyshuollon laatuverkoston kehittämistiimi.