Työnhakupalvelu Duunitorilla on tänä vuonna haettu erilaisia hoitajia jo yli 21800 työpaikkailmoituksella. Hoitajat ovat olleet kysyttyä työvoimaa jo vuosia, mutta silti tarve näyttää kasvaneen viime vuodesta. Vuoden 2020 tammi-elokuussa hoitajia etsiviä ilmoituksia julkaistiin palvelussa vähemmän eli noin 19700.

Juuri nyt Duunitorilla on hoitajille avoinna yli 3500 työpaikkailmoitusta, joista 1946 koskee lähi- ja perushoitaja ja 1755 sairaanhoitajia. Osa ilmoituksista kuuluu molempiin hakukategorioihin.

Työpaikkoja on enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yksittäisellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

”Hoitajapulassa on huomionarvoista se, että se liittyy väestön ikääntymisen megatrendiin. Kyseessä ei ole ohimenevä ilmiö, vaan asia, joka saattaa vielä pahentua, ellei siihen puututa”, Duunitorin johtava työnantajakuvakonsultti Lauri Vaisto sanoo tiedotteessa.

Pandemia on lisäksi pahentanut tilannetta entisestään, kun terveydenhuollon henkilöstöä tarvitaan esimerkiksi koronarokotuksiin ja koronapotilaiden hoitoon.

Hallitus arvioi viime vuonna, että Suomi tarvitsee noin 30 000 hoitajaa lisää vuoteen 2030 mennessä.

Duunitorilta arvellaan, että rekrytoinnin kehittäminen on yksi keino ratkaista hoitajapulaa, mutta ei yksinään riittävä.

”Kun työnantajat kilpailevat osaajista, on välttämätöntä löytää aidosti erottuvia tapoja viestiä kohderyhmän kanssa. Pelkkä tyhjä vastuullisuuspuhe ei riitä – se on jo nähty”, Vaisto sanoo.

Duunitori pyrkii auttamaan terveydenhuollon asiakkaitaan uudistamaan työpaikkailmoituksiaan.

”Olemme pohtineet heidän kanssaan muun muassa, kerrotaanko työnkuvasta tarpeeksi realistisesti ja kattavasti, miten työn palkkausta voi avata selkeästi sekä uskaltaako työn haasteista puhua avoimesti. On myös tärkeää kertoa työn sisällöstä ja työpaikan kulttuurista oikeiden työntekijöiden kasvoilla ja aidoilla tarinoilla”, Duunitorin työnantajakuvan asiantuntija ja markkinointipäällikkö Vilma Vikman sanoo.